Este nevoie de retus pentru micropigmentare?

In general, in 95% dintre cazuri, rezultatele micropigmentarii sunt dintre cele mai bune inca de la prima sedinta, nefiind nevoie de retus la o luna. Asta, desigur, daca ati respectat regulile de ingrijire si daca aveti un ten normal.

Dupa caderea cojitelor puteti vedea daca rezultatul este cel asteptat, insa nu inainte de a isi reveni culoarea. Daca considerati ca mai trebuie lucrat, atunci reveniti la artistul care v-a facut micropigmentare. Rezultatul initial, dupa caderea cojitelor, este unul temporar si nu definitoriu.

Dumneavoastra aveti decizia retusului in cazul micropigmentarii sprancenelor.

La retus, culoarea se poate intensifica sau se pot desena fire mai dese cu acelasi pigment. Prin dublarea cantitatii de pigment din piele, se prelungeste durata in timp a micropigmentarii sprancenelor. Nu se poate spune dinainte daca este nevoie sau nu de retus, deoarece rezultatele depind, in mare parte, de felul cum se comporta pielea dumneavoastra la micropigmentare. Acelasi fir desenat pe piele de tipuri diferite poate arata diferit. De asemeni, dupa vindecare firele vor avea aspecte diferite, de la om la om.

Cand aveti nevoie de un retus pentru micropigmentarea sprancenelor?

Aveti nevoie de un retus pentru micropigmentarea sprancenelor daca:

Culoarea sau forma sprancenelor nu va place: daca, dupa vindecare, va dati seama ca va doriti sprancene mai groase, mai lungi, mai arcuite sau mai drepte, ele pot fi corectate prin retus.

Au ramas goluri, variatiuni de culoare sau lipsuri care dau senzatia ca sprancenele nu sunt egale: golurile sunt reprezentate de puncte de grasime in piele, care au tendinta sa scoata pigmentul. De asemeni, este posibil sa fi suferit un accident in timpul vindecarii, care sa fi lasat in urma o cicatrice. La fel, daca ati tras de cojita fortat, este posibil sa fi ramas goluri. De aceea, nu trebuie sa va scarpinati daca va mananca, in timpul vindecarii.

Apa in exces peste zona vindecata poate da, si ea, nastere unei zone de goluri, prin diluarea pigmentului. Folosirea de sapunuri sau lotiuni parfumate este un alt motiv pentru acest aspect.

– Rezultatul este unul decolorat: daca ati aplicat crema de ingrijire in exces, este posibil sa fi obtinut un rezultat mai decolorat decat cel dorit. In acest caz, aveti nevoie de un retus. Stratul de crema aplicat trebuie sa fie foarte subtire, de 2 – 3 ori pe zi, in primele 3 zile. Folositi un betisor de ureche pentru a face acest lucru si indepartati excesul cu un tampon de vata. Straturile groase de crema pot sufoca pielea, conducand la reactii alergice sua timpi mai lungi de vindecare.

Sfaturi pentru micropigmentarea sprancenelor

Pentru a nu avea nevoie de retus, luati in considerare urmatoarele sfaturi:

– nu atingeti zona micropigmentata cu mainile murdare, pentru a nu provoca o infectie;

– in primele ore, daca supureaza un lichid transparent, tamponati, astfel incat sa nu se formeze o coaja intarita;

– nu lasati zona sa se usuce, deoarece acest lucru dauneaza retentiei de pigment;

– nu faceti activitati care va fac sa transpirati excesiv, precum mersul la sala sau mancatul prea sarat;

– anumite medicamente influenteaza negativ micropigmentarea sprancenelor, precum sunt cele pentru depresie sau inflamatii.